Music 008 ♫ Mogwai - Coolverine ♫


2017 Szeptember 1 - én jön az új Mogwai lemez (Every Country's Sun)

Album Tracklistje:
01 “Coolverine”
02 “Party In The Dark”
03 “Brain Sweeties”
04 “Crossing The Road Material”
05 “aka 47″
06 “20 Size”
07 “1000 Foot Face”
08 “Don’t Believe The Fife”
09 “Battered At The Scramble”
10 “Old Poisons”
11 “Every Country’s Sun”

Már elő lehet rendelni Mogwai hivatalos honlapján: http://mogwai.co.uk
Alig Várom! 
Facebook Oldal: https://facebook.com/mogwai

Mogwai - ról:
A Mogwai  egy 1995-ben Glasgow-ban alapított posztrock zenekar. Jelenlegi tagjai Stuart Braithwaite (gitár, ének), Dominic Aitchison (basszusgitár), Martin Bulloch (dob) és Barry Burns (gitár, zongora, szintetizátor, ének).
Dalaik általában hosszú, dinamikus gitárjátékok, melodikus basszusgitár-szólamokkal, valamint torzítás és effektek sűrű használatával kiegészítve.
Stuart Braithwaite és Dominic Aitchison 1991 áprilisában találkoztak először. Négy évvel később egy régi iskolatárssal, Martin Bullochhal megalapították a Mogwai-t. A név ötletét a Szörnyecskék című film adta, de Stuart szerint mindig is akartak egy jobb nevet, de mint sok másról, erről se sikerült megegyezniük. A szó kantoni nyelven „ördögi jellemet, ördögöt” jelent (kínaiul: 魔鬼, pinjin átírással: móguǐ, jűtphing átírással: mo¹gwai²; kiejtése: [mɔ˧˥ kueɪ˨˩˦]).
1996 februárjában tűntek fel Tuner/Lover kislemezükkel, Summer című albumuk pedig az év végén felkerült a New Musical Express legjobb kislemezeinek listájára, melyen a New Paths to Heliconnal váltogatták helyüket. Első albumuk felvételéhez kiegészültek John Cummings gitárossal, és a Teenage Fanclub dobosával, Brendan O'Hare-rel. (forrás wikipedia)
Címkék: , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban