Videó 002 / Özönvíz előtt


Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten…

Az Özönvíz előtt (eredeti címén: Before the Flood) egy 2016-ban bemutatott amerikai dokumentumfilm, melyet az Oscar-díjas színész és környezetvédelmi aktivista, Leonardo DiCaprio a National Geographicnak forgatott klímaváltozásról szóló alkotása, amely a Föld megmentésére keresi a választ. Az Özönvíz előtt az elmúlt évek legnézettebb dokumentumfilmje lett.
DiCapriót 2015-ben a film elkészítésére az a tény ihlette, hogy a klímaváltozásról már több mint egy évtizede lehet hallani a világban, de mintha mégsem történne semmi ellenlépés. A színész miközben az ember és a természet harcáról szóló A visszatérő című film forgatásán dolgozott, elgondolkodott a jövővel kapcsolatban és elhatározta, ismét felhívja a lényegtelen dolgokra koncentráló emberek figyelmét erre a fontos kérdésre.
A klímaváltozás kérdéseivel foglalkozó fílmet 2016. szeptember 6-án mutatták be először a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.  2016. október 30-án a 171 országban és 45 nyelven bemutatott tévés világpremiert követően, a téma fontosságára való tekintettel a National Geographic ingyen elérhetővé tette a filmet, amely felkerült a NatGeo YouTube-csatornájára, így ettől kezdve széles körben bárki megtekintheti, magyar szinkronnal is. (forrás: Wikipedia)
Címkék: , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban