DJ Live Set 5 : Carl Cox


Tracklist
1. Oliver Huntemann - Rotlicht (Raxon Remix)
2. Arjun Vagale & Ramiro Lopez - Oddball (Sasha Carassi Remix)
3. Tommy Bones - 8080  
4. Raxon - Detla
5. Kreisel - Access  
6. Jamie Anderson - Event Horizon (Darren Emerson Remix)
7. Drumcomplex & Roel Salemink - Inside The Cocoon
8. Monika Kruse meets Pig&Dan - Oblivion
9. Phutek - Edged  
10. Steve Mulder - Mastodon
11. Frankyeffe - Mister
12. ID - ID
13. Tomy DeClerque - Klaxon
14. Argy & Mama - Recluse (Hot Since 82 Remix)
15. Alfa Romero - Ten Leaves (ROD Remix One) 
16. ID - ID
17. Beton - Voice 64
18. Christian Smith & Drunken Kong - Shiki
19. Darren Emerson - Deadlock
20. ID - ID
21. Dubfire - Dust Devil
22. ID - ID
23. Ian O'Donovan - Voodoo Doll
24. ID - ID
25. ID - ID
26. Phutek - Teleport
27. Skober - Self Embodiment
28. Arjun Vagale & Ramiro Lopez - Oddball (Sasha Carassi Remix)
29. CamelPhat - The Jungle Cook
30. CamelPhat - Mess With Them
31. Loco & Jam - The Journey
32. Underlord - Tease  
33. Drumcomplex & Roel Salemink - The Force
34. ID - ID
35. Fabio Neural - Revolution Dub  
36. Filterheadz - Fire In The Sky
37. Rob Threezy - Chicago On Acid
38. A Homeboy, A Hippie, A Funki Dredd - Total Confusion
39. Drumcomplex & Roel Salemink - Black Light
40. System Divine - Louise  
41. Avision - Mind Of The Man  
42. Pleasurekraft - Tarantula (Pleasurekraft 7 Year Itch Rework)


43. Mark Greene - Je Crois

Carl Cox az egyik legjobb és leghíresebb DJ
- 1980 óta zenél
- stílusát mindvégig megtartotta: house, techno, deep house
- a chicago house egyik úttörője
DJ Mag Toplista (2004 - 2016)
2000 évek óta egyre rosszabb helyezést ér el, nemsokára ha ez így meg a TOP 100 - ba sem kerül bele. Elég szomorú.
- Global című műsorát millióan hallgatták. 2001 - óta hetente készítette, viszont 16 év után (2017 február) úgy döntött, hogy abbahagyja. (összesen 722 episzód)
Az adások még fennt vannak a Mixcloud honlapján: https://mixcloud.com/CarlCox
- rengeteg zenét, remixet és kompilációt készített. A lista megtekinthető ezen az oldalon: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Cox_discography

Utolsó Global adás: 722 rész

...............................................................

1977-ben, 15 évesen kapta első pár lemezjátszóját és mobil DJ-ként kezdett tevékenykedni. A diszkó volt az első hangzás mely elragadta, de a ’80-as években már a többi fiatal londoni DJ zenei stílusa fele mozgott. Hip-hop és elektro volt ekkor terítéken illetve az egyedi, limitált példányszámú zenei csemegék. Tökéletes helyen és időben élt ahhoz, hogy a Chicago house első fecskéit már érett fülű lemezlovasként hallja.
A hangzás úttörőjeként Carl a robbanó brit rave szcéna éllovasa volt. Játszott a legendás Danny Rampling-féle Shoom nyitóestjén, társpromoter volt a „The Project”-ben Paul Oakenfolddal és Brighton „The Zap” nevű klubjában vállalt rezidenciát. Legendák keringenek arról az 1988-as mozdulatról, mikor a Sunrise rave során egy harmadik lemezjátszót is csatasorba állított, majd így folytatta szettjét 15 000 ember előtt. Már akkor nyilvánvalóvá vált, hogy aki ott volt, fontos zenetörténelmi pillanat részese lehetett.
A következő lépés a zeneírás volt. 1991-es debütáló megjelenése, az „I Want You” Paul Oakenfold Perfecto címkéjén top 30-ba verekedte magát és Top of the Pops fellépést hozott számára, majd ezután rövid időn belül még két zenéje is felkerült a slágerlistákra. De ahogy a tömegek a kommersz house és trance felé fordultak, Carl vonakodó popsztárként menekült vissza az underground techno tápláló karjaiba. „A techno valahova hazavezet” mondta a 
Carl klasszikus kiadványai közé sorolható az 1995-ös mix CD-je "F.A.C.T." címmel, ami egy örökéletű techno eposz több mint 250.000 darab eladott példánnyal, valamint az 1996-os „Two Paintings and a Drum” EP, mely újra a top 30-ba ért a brit listákon.
Ultimate Music Management nevű cégének nem kisebb nevek lettek pártfogoltjai, mint Josh Wink és Laurent Garnier, 27 másik művész mellett. Az Ultimatum kiadóként is működött, itt jelent meg Cox harmadik top 30-as zenéje, a Sensual Sophis-ti-cat. 2005-ös harmadik albuma, a "The Second Sign" felkavarta a szcénát és a spanyol slágerlistán egészen a harmadik helyig repült. Hasonlóan elismert megjelenései még a Christian Smith-szel közös Dirty Bass és a funky Give Me your love, melyek a 23rd Century Records-on jelentek meg.
Az Intec Records 1999-es megalapítása után a kiadó rengeteg underground kiadványt dobott piacra, a jubileumi 50. megjelenés 2006-ban volt esedékes két Carl Cox produkció formájában. Ezek voltak a Spoon és a K'Pasa, a nemrégiben elhunyt jóbarát Mark Spoon (Jam and Spoon) iránti tisztelet jelképei.
2008-ban Carl visszatért Ibizára a zsinórban hetedik Space-ben eltöltött évadjára, minden eddiginél erősebb fellépőlistával felvértezve. Olyan nagyszerű művészeket látott vendégül, mint Laurent Garnier vagy Fatboy Slim. Megtartva a jól bevált Carl Cox & Friends koncepciót amivel körbejárta a Földet, a line upban szereplő fellépők igen széles skálán mozogtak stílusukat tekintve. A drum & bass pionírok Roni Size és DJ Marky, a break mesterei Evil Nine és Adam Freeland, a house/break vezér Bushwacka! és Freemasons, valamint Loco Dice és James Lavelle is a palettát színesítette. 2006-ban az Ibiza Dj Awardon Carl sorozata nyerte el a "Legjobb ibizai klubest" címet, mely jól mutatja hova fejlődött a kezdetektől az est, és hogyan reagáltak a rajongók a változatos felállásokra, melyek mindig Cox agyából pattantak ki. Ezt a népszerűséget képes volt fenntartani is, hiszen míg rengeteg klub anyagi gondokkal küszködött a gazdasági világválság miatt és arra kényszerültek hogy ingyenjegyeket osztogassanak rendezvényeikre, Carl estéi folyamatosan remek számokat hoztak és fantasztikus hangulatot kreáltak a Spaceben.

Elérhetőség

...............................................................
Címkék: , , , ,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Keresés ebben a blogban